Tee ne itse

Haluatko rakentaa nettisivut itse? Mikä ettei. Pieni varoituksen sana tosin: joskus itse tehden rakentamiseen kuluu valtavasti vapaa-aikaa. Mieti siis, onko se sen arvoista.

Sivun linkit ovat kumppanuuslinkkejä.

Nettisivujen rakentaminen voi olla melko simppeliä, jos osaa perusteita erilaisista tekstin- ja kuvankäsittelyohjelmista. Hyödyllistä on myös, jos osaa lukea ja sisäistää lukemaansa. Hakukoneita käyttämällä löytyy tietoa käytännössä kaikesta tarvittavasta, myös suomeksi. Ensimmäinen linkkivinkkini onkin siis:

Domain, webhotelli, SSL-sertifikaatti

Helpointa on hankkia kaikki yhden katon alta. Zoner on vuosien varrella vakuuttanut minut luotettavuudellaan ja asiakaspalvelun nopeudella. Hintataso on kohtuullinen ja palveluista erityisesti WP-Cloud on ollut ahkerassa käytössä.

Suosittelen asiakkailleni yleensä kotimaisen Zonerin palveluita.
Zonerilta saat domainin, kotisivutilan ja sähköpostilaatikot sekä ammattitaitoisen asiakaspalvelun.

WordPress-opastusta

Oppila tarjoaa henkilökohtaista etäopastusta WordPress-sivujen muokkaukseen ja hallintaan.

WordPress/WooCommerce Suomi Facebook-ryhmästä saa yleensä nopeasti vastauksen kaikkiin kysymyksiin.

Verkkokaupan maksunvälittäjä

Kotimainen Paytrail on loistava vaihtoehto verkkokaupan maksunvälittäjäksi. Monipuolisten maksutapojen lisäksi Paytrail tarjoaa asiakkailleen maksuttoman ostoskorin pelastajan.

Kauttani saat myös Bamboran sopimuksen. Ota yhteyttä!

WordPress: teemat ja sivunrakentajat

Divi on aloittelijalle helppo ja monipuolinen teema. Se sisältää visuaalisen sivunrakentajan, jonka avulla sivujen ulkoasun muokkaaminen on vaivatonta.

Elementor on sivunrakentaja, jota käytän lähes kaikissa tekemissäni sivustoissa. Elementor tarvitsee kaverikseen jonkin teeman (ei Divi), mutta pro-version avulla voit rakentaa itse kaikki sivuston osiot, joten teemalla ei varsinaisesti ole merkitystä.

Elementor-laajennus

Elementoriin on tarjolla laajennuksia useiden eri lisäosien muodossa. Laajennukset tuovat yleensä käyttöön lisätoimintoja ja ne laajentavat Elementorin omien palikoiden muokattavuutta. Jotkut lisäosat hidastavat muokkausnäkymää huomattavasti.

Oman kokemukseni mukaan BdThemesin Element Pack on kannattava ostos. Esim. tämän sivuston valikot, vierivät referenssikuvat ja väriä vaihtavat painikkeet on tehty ko. lisäosasta löytyvillä palikoilla.

Kuvapankkeja ja muita loistotarjouksia

AppSumo on taho, joka neuvottelee erilaisten yritysten kanssa valtavan hyviä tarjouksia tarjottavaksi jäsenilleen. Tarjolla on usein erilaisia lisäosia ja kuvapankkeja huimilla, jopa 90% alennuksilla. AppSumo myy sinulle alennuskupongin, jonka sitten lunastat ostamasi palvelun omasta verkkokaupasta.

Ajanhallintaa

Seuraan työaikani käyttöä Timeularin näppärällä kuutiolla, johon voin tallentaa kahdeksan eri projektin tiedot. Timeular tarjoaa sovelluksen, joka kerää tehdyt työajat yhteen ja ne saa esim. ladattua taulukkomuodossa laskutusta varten. Erilaisissa ”näpäytä päälle ja pois” -systeemeissä unohdin aina joko sen päälle tai pois -osion, mutta kuution muistan kääntää aina, koska se on fyysisesti työpöydälläni. Työajanseuranta toimii myös ilman kuutiota.