Webhotelli

Taloyhtiö sisältää useita huoneistoja, joita se sitten myy tai vuokraa eteenpäin. Taloyhtiö huolehtii siitä, että talo ja sen rakenteet pysyvät kunnossa ja turvassa. Yksittäisen huoneiston haltija on vastuussa siitä, että hän pitää oman huoneistonsa kunnossa ja turvassa. Nettisivuasioissa taloyhtiön virkaa toimittaa webhotelli.

Webhotelli on siis se paikka, jossa nettisivut ns. fyysisesti sijaitsevat. Se on juuri sinulle varattu palanen, tiedostohakemisto, joka sijaitsee palveluntarjoajan palvelimella eli serverillä.

Webhotellissa on kansioita, jotka sisältävät nettisivujesi kuvat, ohjelmistot ja sisällöt. Näihin kansioihin pääsee käsiksi joko palveluntarjoajan hallintapaneelin kautta tai käyttäen ftp-tiedostonsiirto-ohjelmaa.

Syväluotaavampi selostus webhotellista löytyy vaikkapa Wikipediasta.

Miten webhotelli valitaan?

Palveluntarjoajia on valtavasti ja niitä voi vertailla hinnan, asiakaspalvelun, toimintavarmuuden tai tunnettuuden kautta. Itse etsin usein Googlen avulla käyttäjäkokemuksia esim. keskustelupalstoilta. Ihan kaikkea lukemaansa ei kannata uskoa, mutta aika nopeasti vaaka kääntyy plussien tai miinusten puolelle.

Kokemuksia palveluntarjoajista voi kysellä myös Facebookin yrittäjäryhmissä ja koska aihe on suosittu, löytyy hakutoiminnoilla usein useita aloituksia aiheesta.

Kotisivupaketti valitaan odotettavan kävijämäärän ja sivuston koon perusteella. Ihan pienimpiä paketteja en suosittele yrityskäyttöön lainkaan ellet nyt oikeasti toivo, että sivustollasi ei olisi juurikaan kävijöitä. Paketin koon valinta vaikuttaa myös sivuston nopeuteen ja sitä myöten sijoituksiin hakutuloksissa. On hyvä tarkistaa myös, millaisilla ehdoilla palveluntarjoaja tarjoaa SSL-sertifikaattia.

WordPress-pohjaiset sivustot tarvitsevat toimiakseen MySQL-tietokannan tai erityisesti WordPressille optimoidun paketin. 

Jos sinulla on jo ennestään nettisivut, niin voimme yhdessä pohtia, onko palveluntarjoajan vaihtamiselle tarvetta.

Oma suositukseni

WordPress-pohjaisten sivustojen kotipaikaiksi suosittelen erityisesti WordPressille optimoituja WP-Cloud (Zoner) paketteja. Vastaavia paketteja löytyy muiltakin palveluntarjoajilta eri nimillä.

WP-Cloud on nopea, huoleton ja turvallinen palvelu, jossa on valmiina mm. valvotut päivitykset ja ns. staging-alue eli kehitysympäristö, jossa voi testata muutoksia ennen kuin ne viedään sivustolle.

Suosittelen asiakkailleni yleensä kotimaisen Zonerin palveluita.
Zonerilta saat domainin,  kotisivutilan ja sähköpostilaatikot sekä ammattitaitoisen asiakaspalvelun.