Värit ja fontit

Sisustusratkaisut Tasapainoinen värimaailma luo harkitun ja ammattimaisen kuvan, oli sitten kyse huoneiston seinäväreistä tai nettisivujen nappuloista. Kontrastia pitää olla eikä vahvoja värejä kannata arastella. Fontit eli kirjaisintyypit luovat myös omalta osaltaan yleistä tunnelmaa.

Pääsen sivujen ulkoasun suunnittelussa parhaiten alkuun, kun kerrot minulle tärkeimmät toiveesi värimaailman suhteen. Jos yrityksellesi on tehty brändiohjeistus, niin muokataan sivuston ulkoasu sen mukaan.

Värit

Jokaisella on lempiväri ja myös inhokkiväri, mitkä ovat sinun omasi? Väreillä luodaan tunteita, tunnelmia ja mielikuvia ja niiden avulla voidaan ohjailla kävijän kulkua sivustolla.

Värivalinnoilla on usein joku yhteinen, yhteen sitova tekijä, joka tekee kokonaisuudesta tasapainoisen.

Mieti, millaista värimaailmaa haluat tuoda esiin, miten se näkyy esim. sivuston painikkeissa ja rakenteessa ja onko värivaihtoehdoissa riittävästi kontrasteja.

Voit selata erilaisia valmiiksi rakennettuja väripaletteja hakusanoilla ”color palette”.

Miikan Kori­korjaamo

Fontit

Myös fonteilla (kirjaisimilla) voidaan ohjata kävijän ajatukset tietyille urille. Yllä oleva esimerkki kertonee kaiken tarvittavan. Ihanat pinkit sydämet i-pisteinä eivät ehkä ensimmäisenä luo mielikuvaa autokorjaamosta vai mitä mieltä olet?

Fontteja, kuten kuviakin, löytyy niin ilmaisena kuin maksullisena versiona. Varmimmin nettisivuilla toimivat fontit ovat esim. Google Fonts -listalta löytyviä. Jotkut erikoisfontit eivät näy kaikissa laitteissa ja siksi on suositeltavaa käyttää ns. yleisiä fontteja.

Valitse sivustollesi perusfontti leipätekstiä varten ja 1-3 fonttia otsikoita ja erilaisia erityiskohteita, kuten painikkeita ja tietolaatikoita varten.

Tämän sivuston värien ja fonttien valinnassa on avustanut apusivutaikurini Kati Koivula