SSL-sertifikaatti

Turvakoodin avulla sekä sinä että vierailijasi voitte varmistua siitä, että vierailu sujuu turvallisesti. Nettisivuasioissa turvakoodina toimii SSL-sertifikaatti. Se estää ulkopuolisia saamasta esim. lomakkeilla lähetettyjä tietoja.

Yksinkertaistettuna SSL-sertifikaatti mahdollistaa salatun tiedonkulun kävijän laitteen ja nettisivuston välille. SSL-suojatun sivuston tunnistaa osoiterivin lukkokuvakkeesta ja https-alkuisesta osoitteesta.

Lisätietoa SSL-suojauksesta voit lukea Viestintäviraston sivulta.

Onko SSL-sertifikaatti pakollinen?

Kyllä se pikkuhiljaa alkaa olemaan. Etenkin, jos sivuillasi on täytettäviä lomakkeita tai edellytetään kirjautumaan palveluun tai kysytään asiakkaan maksutietoja, on sertifikaatti hyvä olla. Verkkokaupan perustaminen ilman SSL-sertifikaattia on käytännössä mahdotonta. Netin käyttäjät tiedostavat asian entistä paremmin ja on harmi, jos joku “kääntyy kannoillaan” huomatessaan, että sivuasi ei ole suojattu.

Kun selain *) näyttää osoiterivillä harmaata info-pallukkaa ja tekstiä Ei turvallinen, niin moni kävijä säikähtää.

Vielä enemmän säikäyttää ilmoitus, joka tulee, kun SSL-salauksen kanssa on mitä tahansa ongelmia, oli se sitten vanhentunut sertifikaatti tai puuttuva ohjaus http-alkuisesta osoitteesta https-alkuiseen osoitteeseen. Silloin selain ilmoittaa suurieleisesti, että sivustolle hyökännyt taho voi viedä kaiken jos et ole varovainen. Harvemmin kyse on kuitenkaan hyökkäyksestä eli voit rauhoitella asiakkaitasi ja hoitaa SSL-sertifikaatin kuntoon pikaisesti.

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on ongelmia SSL-sertifikaatin kanssa. Autan mielelläni!

 *  Selain voi olla esim. ”Google” eli Chrome, Edge, Safari tai Modzilla Firefox. Eli se juttu, jonka avulla menet nettiin.
Jos selaimesi on Explorer, niin suosittelen vaihtamaan sen johonkin edellä mainituista pikaisesti!

Mitä SSL-sertifikaatti maksaa?

Hintahaarukka on laaja ja se johtuu sertifikaattien suojaustasoista. Perussivuille riittää ilmainen Let’s encrypt -sertifikaatti, mutta jos kyseessä on esim. suuri verkkokauppa, suositellaan järeämmän eli maksullisen sertifikaatin ottamista. Sertifikaattien hinnat vaihtelevat välillä 0-250 €/vuosi. Lisäksi kuluja voi tulla palveluntarjoajasi kuukausimaksusta, sillä jotkut webhotelleja tarjoavat tahot laskuttavat extraa SSL-sertifikaatin mahdollistamisesta. Nykyään lähes kaikki palveluntarjoajat sisällyttävät SSL-sertifikaatin paketteihinsa.

Suosittelen asiakkailleni yleensä kotimaisen Zonerin palveluita.
Zonerilta saat domainin,  kotisivutilan ja sähköpostilaatikot sekä ammattitaitoisen asiakaspalvelun.