Kuvat

Huoneisto on aika tylsä ja tyly ilman sisustusta. Taulut luovat kävijälle mielikuvan huoneiston omistajasta ja hänen toimialastaan. Nettisivuilla käytettävät kuvat kannattaa valita tarkkaan.

Mitä enemmän kuvia, joista valita, sen parempi. Kuvat ovat tärkeässä asemassa nettisivuilla. Etenkin sivujen ensimmäinen kuva on juuri se, joka määrittää sivuilla vierailevan henkilön ajatukset sivuista ja yrityksestäsi. Kuvien tulisi ilmentää toimialaasi, herättää kiinnostus ja ihastuttaa.

Kuvien valinta

Joskus vain yksi hyvin valittu kuva riittää. Minä suosin nettisivuilla aina henkilökohtaisuutta ja yrittäjän persoonan tuomista esiin henkilökuvilla. Henkilökuvissa kannattaa ehdottomasti kääntyä ammattilaisten puoleen, sillä sefieitä näkee ihan tarpeeksi sosiaalisessa mediassa.

Valokuvaajan ottamat kuvat tuovat sivustolle ammattimaisemman ilmeen ja pienikin yritys voi vaikuttaa kokoaan ”suuremmalta” hyvin valittujen kuvien avulla. 

Voit käyttää myös itse otettuja kuvia, mutta niissä on usein erilaisia haasteita, kun kuvat jäävät helposti hämäriksi ja rajaus tai suuntaus on vähän pielessä. Toki otoksia voi sitten muokata kuvankäsittelyohjelmalla, mutta niissäkin on rajoituksensa.

Suosittelen käyttämään etenkin toimitiloja kuvattaessa toisen henkilön ottamia otoksia. Voit pyytää valokuvausta harrastavan tuttavan ottamaan kuvia tiloistasi tai hankkia paikalle ammattilaisen. Idea on se, että vieras katsoo tilaa asiakkaan näkökulmasta, kun taas sinulle tila on toisella tapaa tuttu.

Huolehdi aina siitä, että sinulla on oikeus julkaista kuvat! Lisätietoa tekijänoikeuksista.

Mitä kahvikuppi tekee kuvassa?

Pitäähän jonkun pitää seuraa
läppärille ja viherkasville!

Kuva: Pixabay

Kuvapankki­kuvat

Kuvapankit ovat pullollaan kuvituskuvia ja niille on oma paikkansa, mutta kuvien käyttöä kannattaa harkita tarkkaan. Kuvapankkikuvan tunnistaa siitä, että kuvissa on usein toistuvat teemat, kuten juuri tuo yllä kuvattu kokonaisuus: läppäri, jonka vieressä kahvikuppi ja/tai viherkasvi ja kuvat ovat siloiteltuja mutta hyvin neutraaleja. 

Etenkin tiettyjä ilmaisia kuvapankkikuvia käytetään laajasti ja ainakin minä näin ammattilaisena tunnistan heti ns. suosituimmat kuvat. Tällaisen kuvan käyttö kyllä suoraan sanottuna vähän laskee sivuston pisteitä silmissäni.

Maksullisista kuvapankeista löytyy usein vaihtoehtoja, jotka eivät ole niin laajasti käytettyjä eivätkä ne ole ihan niin hajuttomia ja mauttomia kuin yleiset ilmaiskuvat. Maksullisen kuvapankin etuna on myös se, että kuvan käyttö kaupalliseen tarkoitukseen on sallittu.

Kuvapankkeja listattuna esim. täällä. Katso myös linkkivinkkiartikkelini.